Asigurare CASCO in Moldova - Klassika Asigurari

Asigurare CASCO in Moldova

Asigurarea CASCO oferită de C.A. „Klassika Asigurări”  — este în primul rînd, garanţia liniştii Dvs. Acest tip de asigurare prevede asigurarea autovehiculului Dumneavoastă în cazul producerii unui eveniment ca: lovire, ciocnire, răsturnare, zgârîere, furtul total sau parţial (al unor părţi componente), dar şi pagubele provocate în urma tentativei de furt (de exemplu: spargerea geamurilor, deteriorarea unor părţi componente). Asigurarea CASCO se încheie numai pentru riscurile prevăzute în Condiţiile de Asigurare Facultativă a Unităţilor de Transport.

Dumneavoastră puteţi asigura:

  • Unităţile de Transport;
  • Echipamentul şi accesoriile suplimentare ale mijlocului de transport care nu se includ în setul său de uzină;
  • Viaţa şi sănătatea conducătorului şi a pasagerilor din mijlocul de transport asigurat.

Cum acţionează protecţia de asigurare?

La solicitarea Dumneavoastră:

  • restaurarea calitativă a mijlocului de transport;
  • achitarea despăgubirii de asigurare;
  • achitarea lucrărilor de reparaţie a mijlocului de transport (achitarea detaliilor procurate).

Primiţi reducere în cazul cînd:

  • Nu aţi fost participant în accidente rutiere pe toată perioada valabilităţii contractului de asigurare, la prelungirea contractului pentru următorul an;
  • Sunt instalate mijloace antifurt.

Puteţi asigura mijlocul de transport atât numai pentru riscul "Daună" (CASCO parţial), cât şi pentru riscurile "Daună+Furt" (CASCO deplin, full).

Mărimea acoperirii asigurării "CASCO":

Pentru asgurarea "CASCO" se stabileşte limita unică a răspunderii Asigurătorului pentru toate împrejurările, pentru care se acordă protecţie de asigurare.

Costul poliţei de asigurare depinde direct de valoarea automobilului asigurat şi de "popularitatea" sa între hoţii de automobile, variind între 3,6% şi 5% din suma asigurată.

Protecţia de asigurare este valabilă pe teritoriul Republicii Moldova, Europei şi ţărilor CSI pînă la Ural.

Contractul de asigurare se contractează pentru o perioadă de 1 an, în MDL sau în valută.

Franşiza se stabileşte în mărime de 5% din suma daunei, în caz de deteriorare parţială din vina Asiguratului, şi 8% din suma asigurată în cazul furtului sau deteriorării totale a mijlocului de transport.

Paguba deteriorarea sau distrugerea mijlocului de transport asigurat sau a pieselor sale în rezultatul accidentului rutier, incendiului, fulgerului sau exploziei, chiar dacă fulgerul sau explozia nu a cauzat incendiu, calamităţilor naturale neordinare (neobişnuite) pentru localitatea respectivă, căderii asupra mijlocului de transport asigurat a diferitor obiecte străine (inclusiv zăpada şi gheaţa), loviturii cu pietrele ce au ieşit de sub roţile altor mijloace de transport, căderii (în prăpastie, în apă), căderii ca rezultat al prăbuşirii unui pod, precum şi în rezultatul acţiunilor ilegale ale terţelor persoane (inclusiv furtul pieselor şi detaliilor separate ale mijlocului de transport asigurat);

Furt - furtul mijlocului de transport asigurat;

Echipament suplimentar - furtul, deteriorarea, distrugerea echipamentului suplimentar al mijlocului de transport în rezultatul evenimentelor enumerate în notiunile „furt” și „paguba”.